16 Αυγούστου 2009

Συναυλία με τους B.D. Foxmoor (Μιχάλη Μυτακίδη) των Active Member και το γκρουπ Χνάρια

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 25 Ιουλίου η Συναυλία με τους B.D. Foxmoor (Μιχάλη Μυτακίδη) των Active Member και το γκρουπ Χνάρια που διοργάνωσε ο «Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ)» στο Δημοτικό Στάδιο Γυθείου, προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν για τα λειτουργικά έξοδα του πρόσφατα αποκτηθέντος πυροσβεστικού οχήματος από το σύλλογό μας (δωρεά του Δήμου UNNA της Γερμανίας).

Παρότι η προσέλευση του κόσμου ήταν μικρότερη από τις προσδοκίες μας και τα έξοδα της συναυλίας δεν κατάφεραν να καλυφθούν (πόσο μάλλον, να υπάρξουν έσοδα απ΄αυτήν), όσοι παρευρέθηκαν απόλαυσαν την εκρηκτική παρουσία του frontman B.D.Foxmoor (Μιχάλη Μυτακίδη) και ευχαριστήθηκαν τους δυναμικούς στίχους αλλά και τις μελωδίες των τραγουδιών των Active Member, που με μοναδική ευστοχία περιγράφουν τις στιγμές που ζούμε γύρω μας.

Ευχαριστούμε το Δ.Σ. και τον πρόεδρο Γ. Τσιριβάκο του Δημ. Σταδίου Γυθείου, για τη δωρεάν παραχώρησή του, όσους υποστήριξαν με την παρουσία τους ή την αγορά εισιτηρίων την εκδήλωσή μας, καθώς και το καφέ «Πλαζ» των αδελφών Μανιατάκου, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «Thalis rooms» Γ. Λαδακάκου και «Πανόραμα rooms» Θ. Κατσανάκου, που φιλοξένησαν αφιλοκερδώς τους μουσικούς της συναυλίας, καθώς και τις εκδόσεις «Αδούλωτη Μάνη» του Γ. Δημακόγιαννη στην Αρεόπολη, για τη χορηγία του έντυπου υλικού του συλλόγου μας.

Ακολουθούν λίγα λόγια για το συγκρότημα και τη συναυλία

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ACTIVE MEMBER

Οι Active Member επιστρέφουν ανανεωμένοι με τραγούδια από το νέο τους album «Απ' της Φτιάξης μας τα Λάθια». Έχοντας διανύσει μια μουσική πορεία 17 χρόνων φτάνουν στο σήμερα με μια μοναδική ευστοχία στο να περιγράφουν τις στιγμές που ζούμε γύρω μας.
Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από τον δυναμισμό των στίχων τους, και την εκρηκτική παρουσία του frontman B.D.Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) και της Sadahzinia (Γιολάντας Τσιαμπόκαλου), της μοναδικής γυναικείας παρουσίας με αυτόνομη δισκογραφική παρουσία σε αυτή τη μουσική.
Παράλληλα, οι ήχοι και τα beat μπλέκονται κι άλλοτε μελωδικά σε ταξιδεύουν ή δυναμικά σε εξεγείρουν. Ο δίσκος «Απ' της φτιάξης μας τα λάθια» είναι ο 15ος δίσκος του γκρουπ, που εκτός των άλλων έχει ενεργά συμμετάσχει σε δεκάδες άλλες δισκογραφικές δουλειές.

Παράλληλα, οι Active Member έχουν αναλάβει το soundtrack ταινιών και ντοκιμαντέρ που έχουν παιχτεί στον κινηματογράφο σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχουν αποσπάσει βραβεία.

Οι Active Member παράλληλα με τη μουσική τους έχουν αναλάβει πλείστες πολιτιστικές πρωτοβουλίες με δημιουργικές παρεμβάσεις. Στο μεταξύ, διαρκώς δημιουργούν διόδους επικοινωνίας και συνεργασίας με καταξιωμένους καλλιτέχνες του εξωτερικού, είτε με ηχογραφήσεις είτε με ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ευρώπη. Κατά καιρούς η δουλειά τους έχει προβληθεί σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, στον ημερήσιο τύπο και σε περιοδικά ενώ το internet βρίθει αναφορών για την καλλιτεχνική τους πορεία.

Οι ACTIVE MEMBER (B.D.Foxmoor), περιοδεύουν με αυτό το άλμπουμ παρουσιάζοντας παράλληλα και μια μίξη από πολλά παλαιότερα κομμάτια που τους καθιέρωσαν αφυπνίζοντας συνειδήσεις… Στη σκηνή μαζί τους είναι ο Dj Moya και το γκρουπ Χνάρια.