3 Μαΐου 2009

ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ - Υποστήριξη της ορεινής ποδηλασίας στη Μάνη και συμμετοχή μας σε αγώνα στην Καρδαμύλη

Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ) υποστηρίζοντας τις δραστηριότητες που βοηθούν στην ανάδειξη της περιοχής μας καθώς και την αθλητικής συνείδησης, συνέβαλλε στην ομαλή διεξαγωγή του 3ου αγώνα για το Διεθνές Κύπελλο Ορεινής Ποδηλασίας που διεξήχθη στην Καρδαμύλη στις 26-4-09 και συμμετείχε με έναν αθλητή στον αγώνα. Έξι εθελοντές του Ομίλου μας κάλυψαν τον τρίτο σταθμό καταγραφής και υδροδοσίας του αγώνα, ο οποίος ήταν περίπου 6 χλμ. πριν τον τερματισμό και ο Πέτρος Λαδακάκος Kossmann ένας από τους νεαρότερους αθλητές του αγώνα και μέλος του Ομίλου μας, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία 15-18 ετών και την 80η στη γενική κατάταξη.

Ο αγώνας ήταν περίπου 50 χλμ και ξεκινώντας από τα παράλια (Καρδαμύλη) συνέχιζε προς τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου (Καστάνια, Ξεχώρι, Βυρός) και μέσα από ελαιώνες και με θέα τις ακρογιαλιές Μεσσηνιακού κόλπου κατέληγε πάλι στην Καρδαμύλη.

Θετικά ήταν τα σχόλια για την οργάνωση του αγώνα από την Mountain’s activities 2407 που εδρεύει στην Καρδαμύλη, αλλά σχολιάστηκε αρνητικά το υψηλό αντίτιμο συμμετοχής στον αγώνα (35€) που όρισαν οι διοργανωτές του Κυπέλλου (εταιρία Outsprts). Αρνητική εντύπωση επίσης έκανε, πως μετά το τέλος του αγώνα υπήρχε διακοπή υδροδοσίας στην πόλη και έτσι οι αθλητές αναγκάστηκαν να φύγουν με τα ποδήλατά τους λασπωμένα, ωσότου φτάσουν στον τελικό προορισμό τους.

Πέρα όμως από τις όποιες αντιξοότητες ή δυσκολίες, τέτοιες δραστηριότητες αξίζουν έπαινο γιατί βοηθούν στην ανάδειξη και διατήρηση των πανέμορφων μονοπατιών του τόπου μας. Στην προκειμένη περίπτωση αθλητές από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο γνώρισαν μέρος από τις ομορφιές της Μάνης.
Μπράβο στο Δήμο Λεύκτρου και μακάρι τέτοιες πρωτοβουλίες να ακολουθηθούν και από άλλους Δήμους. Δυνατότητες υπάρχουν πολλές.