2 Νοεμβρίου 2010

DEBATE υποψηφίων δημάρχων διευρυμένου Δήμου Ανατολικής Μάνης (πρώην Αν. Μάνης, Γυθείου, Οιτύλου, Σμήνου)

Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ) σε συνεργασία με ομάδα πολιτών, το Σωματείο ιδιοκτητών – εκμεταλλευτών τουριστικών καταλυμάτων Νοτίου Λακωνίας, το Ναυτικό Όμιλο Λακωνίας και την Οικολογική Πολιτιστική Κίνηση Μέσα Μάνης, που ήταν και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, πραγματοποίησε στις 23 Οκτωβρίου στην πλ. Δημαρχείου Γυθείου, μια ανοιχτή συγκέντρωση με ομιλητές τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους Δημάρχους του διευρυμένου Δήμου Ανατολικής Μάνης (πρώην Δήμοι Αν. Μάνης, Γυθείου, Οιτύλου, Σμήνου) που έδωσαν μέσα σε δύο -και σε κάποιες περιπτώσεις τρία- λεπτά, τις απαντήσεις τους και τις προτάσεις τους στις –κοινές για όλους- ερωτήσεις, που τους θέσαμε σχετικά με ένα πλήθος προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε αυτή την ανοιχτή συγκέντρωση τύπου Ντι Μπέιτ (debate), γιατί πιστεύουμε πως το να έχει κάθε υποψήφιος χωριστές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων, κεκλεισμένων των θυρών, όπως ίσχυε και ισχύει ως σήμερα δεν αρκεί.
Ειδικά στην παρούσα χρονική στιγμή, που έγινε η συνένωση τεσσάρων Δήμων, πολλοί (αν όχι όλοι) οι υποψήφιοι, είναι πιθανόν να μην είναι γνωστοί ούτε ως πρόσωπα, ούτε ως λόγος, ούτε ως θέσεις, σε αρκετούς από τους ψηφοφόρους άλλων περιοχών στις οποίες δε ζούσαν και δεν πολιτευόντουσαν.
Κάναμε λοιπόν ένα βήμα μπροστά και θελήσαμε να έχουμε μια ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με όλους τους υποψηφίους ταυτόχρονα και μάλιστα παρουσία κοινού, προκειμένου να έχουμε ΟΛΟΙ μας, μια ευκαιρία γνωριμίας μαζί τους, καθώς και απ’ευθείας ενημέρωση για τις λύσεις που προτείνουν, πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν όλους μας.

Η πρόσκλησή μας ήταν προς ΟΛΟΥΣ τους υποψηφίους Δημάρχους, με τους οποίους είχαμε αρκετές συναντήσεις, που ξεκίνησαν βδομάδες πριν την εκδήλωση, για να συζητήσουμε το πλαίσιο της. Δυστυχώς στο κάλεσμά μας δεν ανταποκρίθηκαν όλοι και έτσι είχαμε παρόντες (κατ’ αλφαβητική σειρά) τον κ. Καλαντώνη, τον κ. Μιχαλολιάκο και τον κ. Τζεφεράκο, ενώ απουσία σημείωσαν ο κ. Ανδρεάκος ο οποίος εξ’ αρχής ήταν αρνητικός (δεν συμφωνούσε να γίνει σε ανοιχτό χώρο, παρουσία κοινού η συζήτηση) και ο κ. Γεωργαράκος, ο οποίος παρότι αρχικά είχε δεχτεί, λίγες ώρες πριν την εκδήλωση, μας ενημέρωσε πως δε θα παραστεί τελικά, με κύρια αιτιολογία την ανεπάρκεια των δύο ή τριών λεπτών, που θέσαμε για την απάντηση της κάθε ερώτησης.

Εμείς δε θα σχολιάσουμε ούτε τις απαντήσεις των παρόντων, ούτε και τη στάση των απόντων. Απλώς θα ευχαριστήσουμε θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας (υποψηφίους, κοινό και ΜΜΕ) και θα ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους και κυρίως καλή επιτυχία στις επιλογές που θα κάνουμε όλοι εμείς με την ψήφο μας, ώστε στις επόμενες εκλογές να μη μιλάμε για χαμένα χρόνια, αλλά για ακόμα μεγαλύτερη προκοπή!

Την όλη εκδήλωση (120 λεπτά) και τις απαντήσεις των παρόντων υποψηφίων μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε εννέα μέρη από το www.youtube.com αναζητώντας «περιπολο debate» και ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:
(μέρος 1) (μέρος 2) (μέρος 3) (μέρος 4) (μέρος 5) (μέρος 6) (μέρος 7) (μέρος 8) (μέρος 9)